Grundläggande näringslära

Del 1: Introduktion

Del 2: Protein

Del 3: Fett

Del 4: Kohydrater

Del 5: Fibrer

Del 6: Vitaminer

Del 7: Mineraler

Del 8: Fytonäringsämnen

Del 9: Avslutning

Grundläggande näringslära

390kr

Om den här kursen

Den här kursen passar dig som är intresserad av att lära dig mer om de olika näringsämnena för att kunna använda dig av dina kunskaper i din vardag. Du kanske gör det för att du vill förbättra din egen, eller någon i din närhets, hälsa och att gå den här kursen är ett bra steg i den riktningen! Kursen är en bra introduktion till näringslära innan du går vidare till någon av våra andra kurser, t.ex. ”Vardagstips för bättre hälsa”. Du får du en ännu bättre förståelse för hur näringen påverkar kroppen.

 

Under kursen kommer du att lära dig grunderna i vad näring är, i vilken mat den finns och vilka funktioner de olika näringsämnena har i kroppen.

 

 

Kursinnehåll:

Under kursen går vi igenom vad näring och näringsämnen är, i vilken mat den finns och vilka funktioner de olika näringsämnena har i kroppen. De näringsämnen som tas upp i den här kursen är:

 

  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrater
  • Fibrer
  • Vitamin
  • Mineraler
  • Fytonäringsämnen

 

MISSA INTE VÅRT JULERBJUDANDE!
Ange rabattkod ”Jul2019” för att få 25 % rabatt på kursen fram till julafton!

 

 

 

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men en baskunskap inom kemi eller biokemi är fördelaktig.

 

 

Din kursledare
Kursen hålls av Lina Åhlén som jobbar som kursledare på Medborgarskolan och skribent för Näringsmedicinsk Tidskrift. Lina har en kandidatexamen i Nutritional Science (BSc Hons) och har jobbat som föreläsare, kursledare och skribent under många år.

 

 

Mål med kursen
Vid kursens avslut kan du redogöra för vad proteiner, fett, kolhydrater och fibrer är uppbyggda och ge några exempel på vad de har för funktioner i kroppen samt i vilken mat de finns. Du kommer också att ha en bättre kunskap av vad vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen är och varför de är viktiga för kroppens olika funktioner. Den här kunskapen kommer du att kunna använda i din vardag för att göra bättre val som gynnar din hälsa och ha en större förståelse för hur olika näringsämnen påverkar kroppen. Du får en bra kunskapsgrund för att kunna gå vidare till våra andra kurser.

 

 

Fördelarna med en onlinekurs!
En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator. Du kan dessutom gå tillbaka till varje avsnitt hur många gånger som helst, pausa, föra anteckningar, titta om en film eller läsa om en text. Om du har frågor under kursens gång är du välkommen att höra av dig till oss. Kursmaterialet är uppdelat i olika avsnitt och består av video, bilder, text, nerladdningsbart material, ljudfiler och olika övningar.

 

 

 

 

Kursplan

Den här kursen passar dig som är intresserad av att lära dig mer om näring för att kunna använda dig av dina kunskaper i din vardag. Du kanske gör det för att du vill förbättra din egen, eller någon i din närhets, hälsa och att gå den här kursen är ett bra steg i den riktningen!

Del 1: Introduktion

Välkommen till kursen!, Mål och kursens upplägg, Vad är näring?

Del 2: Protein

Vad är proteiner?, Protein i kroppen, Aminosyror, Protein i kosten, Sammanfattning proteiner, Test proteiner

Del 3: Fett

Vad är fett och fettsyror?, Mättade fettsyror, Enkelomättade fettsyror, Fleromättade fettsyror, Fett i kosten, Sammanfattning fett, Test fett

Del 4: Kohydrater

Vad är kolhydrater?, Kolhydrater i kosten, Blodsocker, Sammanfattning kolhydrater, Test kolhydrater

Del 5: Fibrer

Vad är fibrer?, Fibrer i kosten, Sammanfattning fibrer, Test fibrer

Del 6: Vitaminer

Vad är vitaminer?, Vitaminerna A-K, Sammanfattning vitaminer, Test vitaminer

Del 7: Mineraler

Vad är mineraler och spårämnen?, zink, magnesium, järn, kalcium, fosfor, selen, jod, kalium, koppar, mangan, natrium, krom, Sammanfattning mineraler, Test mineraler

Del 8: Fytonäringsämnen

Vad är fytonäringsämnen?, Sammanfattning fytonäringsämnen, Test fytonäringsämnen

Del 9: Avslutning

Tack för den här gången!

Members

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

Total numbers of students in course