Näring för huden – Diplomkurs för hudterapeuter

Näring för huden – Diplomkurs för hudterapeuter

Kommer snart

Om den här kursen

Är du hudterapeut och vill kunna hjälpa dina kunder att stärka sin hud inifrån och ut?

 

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man med vissa näringsämnen kan skydda huden från skadliga miljöfaktorer, till exempel solens skadliga UV-strålning?

 

Brukar du få frågor om kost och näring från dina kunder och vill lära dig mer om hur du kan hjälpa dem?

 

 

Då är den här kursen perfekt för dig!

 

I kursen får du en gedigen kunskap inom näringslära kompletterat med kunskap om processer i kroppen, livsstilsfaktorer och olika kostmönster som påverkar kroppen och huden på olika sätt.

 

Kursen är 100% online-baserad och kan göras när och var du vill!

 

Kursinnehåll:

 • Grundläggande näringslära:
  Makronäringsämnen (protein, fett, kolhydrater, fibrer) och Mikronäringsämnen: (vitaminer, mineraler, spårämnen och fytonäringsämnen)
 • Antioxidanter och fria radikaler
 • Inflammation och antiinflammatorisk kost
 • Mag-tarmhälsa
 • Näring för hälsosamt åldrande
 • Kroppens avgiftningsfunktioner
 • Träning för huden
 • Stress och sömn
 • Måltidsplaner och recept
 • Vanliga hudproblem: akne, eksem, rosacea, psoriasis

 

Inga förkunskaper krävs.

 

I slutet av kursen får du göra ett ingående test för att se att dina kunskaper kvalificerar dig för ett Diplom som sedan skickas till dig med post (eller e-mail om du så önskar).

 

 

KOMMER INOM KORT!

 

 

Din kursledare
Kursen hålls av Lina Åhlén som jobbar som kursledare på Medborgarskolan och skribent för Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare Näringsmedicinsk Tidskrift). Lina har en kandidatexamen i Nutritional Science (BSc Hons) och har jobbat som föreläsare, kursledare och skribent under många år. Lina har specialiserat sig inom hudens hälsa och vilka olika näringsämnen som skyddar huden och bygger upp en hälsosam hud.

 

 

Fördelarna med en onlinekurs!
En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator. Du kan dessutom gå tillbaka till varje avsnitt hur många gånger som helst, pausa, föra anteckningar, titta om en film eller läsa om en text. Om du har frågor under kursens gång är du välkommen att höra av dig till oss. Kursmaterialet är uppdelat i olika avsnitt och består av video, bilder, text, nerladdningsbart material, ljudfiler och olika övningar.

 

Members

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

Total numbers of students in course