Mage-tarmhälsa – grunden för en frisk kropp

Mage-tarmhälsa – grunden för en frisk kropp

Kommer snart

Om den här kursen

Visste du att majoriteten av immunförsvaret sitter i tarmarna?

 

Eller att en obalans i tarmfloran kan påverka både ditt humör och din vikt?

 

Hur du, eller någon i din närhet, problem med mage-tarmsystemet och vill lära dig mer vad du kan göra för att må bättre?

 

Då är den här kursen perfekt för dig! 

 

Det blir mer och mer känt hur viktigt det är med en fungerande mage-tarmhälsa för hela kroppens hälsa, både fysiskt och mentalt. Det är otroligt vanligt med problem med mage-tarmsystemet och det är idag den vanligaste anledningen till att svenskar söker hjälp hos en vårdcentral. Många vänjer sig vid sina besvär och ser det som normaltillstånd, men det kan vara helt i onödan! Vissa problem är enkla att åtgärda med hjälpa av relativt små justeringar i kost och livsstil, andra kan behöva lite mer förändring.

 

I den här kursen får du lära dig om mage-tarmsystemets uppbyggnad, hur man stöttar sin mikrobiota (tarmflora) och några vanliga problem med mage-tarmsystemet och vad man kan göra för att åtgärda dem.

 

Kursinnehåll:

  • Mage-tarmsystemets uppbyggnad
  • Matsmältningssystemets funktion
  • Mikrobiotans (tarmflorans) uppbyggnad och funktion
  • Fibrer och prebiotika
  • Vanliga mage-tarmproblem
  • Inflammation
  • Övriga faktorer som kan påverka mage-tarmsystemet

 

Din kursledare
Kursen hålls av Lina Åhlén som jobbar som kursledare på Medborgarskolan och skribent för Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare Näringsmedicinsk Tidskrift). Lina har en kandidatexamen i Nutritional Science (BSc Hons) och har jobbat som föreläsare, kursledare och skribent under många år.

 

Fördelarna med en onlinekurs!
En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator. Du kan dessutom gå tillbaka till varje avsnitt hur många gånger som helst, pausa, föra anteckningar, titta om en film eller läsa om en text. Om du har frågor under kursens gång är du välkommen att höra av dig till oss. Kursmaterialet är uppdelat i olika avsnitt och består av video, bilder, text, nerladdningsbart material, ljudfiler och olika övningar.

 

Members

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

Total numbers of students in course