Fetma, arv och miljö – varför går vi upp i vikt?

Fetma, arv och miljö – varför går vi upp i vikt?

695kr

Om den här kursen

Ja, varför går vi egentligen upp i vikt?

Handlar det bara om hur vad vi äter? Spelar träning och genetik någon roll för vikten? Finns det andra faktorer som spelar in?

 

Det finns många fler möjliga orsaker än de flesta känner till. I den här spännande kursen får du lära dig hur flera olika faktorer påverkar vikten, tarmflora, stress, barndomstrauma, sömn och dygnsrytm, så kallade obesogener i miljön, läkemedel och hormoner.

 

Alla dessa faktorer tittar vi närmare på i den här onlinekursen.

 

Vi tittar även på global förekomst och utveckling av övervikt. Du får lära dig hur fettceller fungerar och vad som får dem att växa och krympa, samt lite spännande fakta om fettceller. Vi går igenom vad vår hjärna har med vår vikt att göra, vad som styr mättnad och hunger. Framförallt kommer du att lära dig om vad det är för fel på vår moderna miljö som gör att vi så lätt lägger på oss kilon och blir ohälsosammare i allmänhet.

 

Du kommer att få tips om möjliga lösningar!

 

Din kursledare

Jag heter Annie Pettersson, jag är biolog och har forskat på Karolinska Institutet inom området metabol hälsa. Idag arbetar jag som forskare, föreläsare och skribent inom hälsa.

 

Kanske kämpar du med din vikt eller så är du intresserad av hur du kan förebygga viktuppgång och ohälsa i framtiden. Jag har skapat den här kursen för att visa att om man ska komma till rätta med övervikt, så gör man det lättast och effektivast genom att åtgärda grundorsakerna. Framförallt vill jag flytta fokus från skam till lösningar och till att förbättra allmänhälsan. Jag hoppas att du ska få aha-upplevelser under kursen.

 

Kursen passar också dig som arbetar med kost och hälsa och vill fördjupa dig.

 

 

 

Fördelar med en onlinekurs

En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan till exempel ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator.

 

Disclaimer: Den här kursen avser inte att ersätta råd från läkare, eller annan personal inom sjukvården, utan syftet är att sprida kunskap om hur kroppen fungerar, och hur miljöfaktorer och genetik påverkar kroppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Members

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

Total numbers of students in course