Vägen till ett hälsosammare liv – en onlinekurs inom hälsa och funktionsmedicin

Vägen till ett hälsosammare liv – en onlinekurs inom hälsa och funktionsmedicin

1195kr
Onlinekurs inom hälsa och funktionsmedicin

Om den här kursen

En onlinekurs inom hälsa och funktionsmedicin

Är du intresserad av hälsa och vill lära dig mer på djupet om hur du kan leva hälsosammare?

 

Lider du av diverse symtom och hälsobesvär relaterade till kost och livsstil?

 

Skulle du vilja lära dig mer om hur vissa faktorer i vår omgivning påverkar vår hälsa?

 

 

Om svaren är JA på dessa frågor är den här onlinekursen perfekt för dig!

 

 

I vår onlinekurs om hälsa och funktionsmedicin får du fördjupa dig i hur vår kost och livsstil påverkar kroppen och hur vi mår, så att du själv kan anpassa den kunskapen till ditt liv, dina behov och dina förutsättningar.
Vi är alla olika och har olika behov!

 

Oftast kan en liten förändring i kost och livsstil göra stor skillnad i hur man mår, och det behöver varken vara krångligt, tråkigt eller dyrt. Det kan dock vara svårt att själv veta vilka förändringar man kan göra för att må bättre.

 

Det är meningen att vi ska må bra och gör vi inte det är det något som inte stämmer. Många människor vill förbättra sin hälsa men vet inte vart de ska börja! Det finns en uppsjö av information på sociala medier, på TV, i radio, i tidningar och böcker och ibland kan informationen vara svår att få grepp om. Ofta handlar böcker om ett speciellt ämne, diet eller sjukdom och de flesta förespråkar sin egen metod som den bästa.

 

 

Varför en onlinekurs inom hälsa med inriktning funktionsmedicin?

I den här kursen får du lära dig hur det vi äter och hur näringen vi får i oss påverkar kroppens olika funktioner. Vi går också igenom olika yttre faktorer som påverkar kroppen och hur det kan leda till olika hälsoproblem, t.ex. fria radikaler och oxidativ stress, gifter i vår vardag och mycket annat. I slutet av kursen får du tips på hur du kan nå just dina hälsomål, recept, måltidsförslag och tips för att göra din kost hälsosammare. Vi går igenom hur viktigt det är med sömn, att röra på sig och att vara utomhus.

 

Kursen har funktionsmedicin som utgångspunkt. Funktionsmedicin är ett sätt att se på hälsa och sjukdom där syfte är att ta reda på de bakomliggande orsakerna till symtom och behandla dem, inte endast behandla symtomen. Om man endast behandlar symtomen, och inte kommer tillrätta med de bakomliggande orsakerna till varför symtomen uppstod, kommer de med största sannolikhet att komma tillbaka. Inom funktionsmedicin tittar man på olika aspekter som påverkar hälsan: kost, näringsstatus, sömn, motion, stresshantering med mera.

 

Logiskt tycker vi!

 

Kursen riktar sig till allmänheten och inga förkunskaper krävs! Det är bra att känna till att det här är en fördjupande kurs som går mer på djupet på varje ämne och passar dig som vill lära dig i mer detalj kring olika faktorer som påverkar vår hälsa. Om du istället vill gå en lättare kurs och få hjälp med tips och råd för att nå dina hälsomål, rekommenderar vi istället onlinekursen ”Vardagstips för bättre hälsa”.

 

Du gör kursen i din egen takt, när och var du vill! Du har tillgång till kursen i 2 år för köpdagen.

 

Klicka på ”Boka onlinekurs” för att se en liten introduktionsfilm till kursen.

 

 

Din kursledare

Kursen hålls av mig, Lina Åhlén, som är en av grundarna av Nutrition Matters. 2011 avslutade jag min kandidatexamen inom Nutritional Science (BSc Hons), med inriktning funktionsmedicin, i England. Sedan dess har jag jobbat som skribent, kursledare och föreläsare inom funktions- och näringsmedicin.

Under de senaste 11 åren har jag arbetat som skribent för tidningen Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare Näringsmedicinsk tidskrift) och sitter med i tidningens redaktionsråd. Några av mina övriga uppdragsgivare är Funktionsmedicinska Institutet, YogaMana-Självläkningsterapeutprogrammet, Medborgarskolan och Vitaminbutiken.se.

Jag brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa och vill föra budskapet om vilken effekt kost, näring och livsstil kan ha på människors liv till så många som möjligt. När jag började läsa funktionsmedicin år 2007 fick jag en riktig AHA-upplevelse och nu är funktionsmedicin det självklara sättet för mig att se på hälsa och ohälsa. Jag berättar mer om funktionsmedicin inuti kursen!

 

 

 

 

 

Fördelar med en onlinekurs

En onlinekurs är ett roligt, flexibelt och enkelt sätt för dig att ta till dig ny kunskap, och lära dig det du är intresserad av, utifrån dina förutsättningar. Du kan till exempel ta del av kursen var du än befinner dig i världen och kursen är tillgänglig närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är internetuppkoppling och en smartphone/läsplatta eller dator.

 

Du kan dessutom gå tillbaka till varje avsnitt hur många gånger som helst, pausa, föra anteckningar, titta om en film eller läsa om en text. Och om du har frågor under kursens gång är du välkommen att höra av dig till oss. Du gör den i din egen takt, när och var du vill. Kursen tar runt 5-6 timmar att gå igenom. Kursmaterialet är uppdelat i olika avsnitt och består av video, bilder, text, nerladdningsbart material, ljudfiler och olika övningar.

 

Mål med kursen

Vid kursens avslut har du fått en bild av några av de viktigaste faktorerna som påverkar vår hälsa och välmående. Du har en bättre förståelse för hur kroppen fungerar och hur dina val av kost och livsstil påverkar din hälsa. Du har verktyg för att minska stress, planera hälsosamma måltider och kan ha identifierat faktorer som påverkar just din hälsa och verktyg för hur du kan göra positiva förändringar. Efter kursen har du en förståelse för vad funktionsmedicin är och varför ett sådant synsätt är viktigt för en hållbar syn på hälsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursinnehåll:

 

Tankar om hälsa
Vad är funktionsmedicin
Kort introduktion i näringslära (vad är rotein, fett, kolhydrater, vitaminer, mineraler, fytonäringsämnen?)
Fria radikaler och antioxidanter
Tillagning och beredning
Tillsatser i maten
Antinutrienter – växternas skydd
Ekologiskt och GMO
Kost- och näringstillskott
Dieter och kosthållningar
Stenålderskost / Paleo
LCHF / Ketogen kost
Vegansk och vegetarisk kost
Medelhavskost
Raw food
Fasta och kalorirestriktion
Dieter för specifika behov
Stress
Fysisk aktivitet
Sömn
Inflammation – ”Alla sjukdomars moder”
Epigenetik – kost och livsstil går i arv
Mag-tarmhälsa
Mikrobiota och fibrer
Gifter i vår vardag
Hur får man mer energi?
En översikt över kroppens hormoner
Nyttiga tips!
Måltidsförslag
Recept
Tips för att lyckas med dina hälsomål

Boka vår onlinekurs inom hälsa och funktionsmedicin idag! 

Members

Our course begins with the first step for generating great user experiences: understanding what people do, think, say, and feel. In this module, you’ll learn how to keep an open mind while learning.

Total numbers of students in course