Om Nutrition Matters

Lina och Annie

Välkommen till Nutrition Matters!

Vår ambition är att göra kunskapen om kostens och näringens betydelse för hälsan tillgänglig för alla genom våra föreläsningar, kurser och onlinekurser.

Vi erbjuder onlinekurser, föreläsningar och workshops för allmänheten, företag och organisationer.

Våra onlinekurser är för dig som vill lära dig mer om näringslära, kost och hälsa men som vill göra det i din takt och när och var du vill. Vi erbjuder ett enkelt och bekvämt sätt att ta del av information inom det här området, hemma eller var du nu än önskar befinna dig. Du gör kurserna i din egen takt och är välkommen att höra av dig till oss under kursens gång om det uppstår frågor eller funderingar.

Föreläsningarnas utformande anpassas efter kundens behov och önskemål. Tema och fokus på workshops och föreläsningar bestäms i förväg i samråd med kunden. Under våra fysiska workshops får deltagarna, under en hel- eller halvdag, ta del av kunskap inom näring, kost och hälsa varvat med praktiska övningar för att stimulera lärande och känna sig mer delaktiga.

Välkommen att Kontakta oss för mer information om våra workshops eller föreläsningar för ditt företag, förening eller organisation!

Vilka är vi?

Lina Åhlén har jobbat som skribent och föreläsare inom funktions- och näringsmedicin sedan 2010. Lina leder kursen ”Kostens och näringens betydelse för hälsan” på Medborgarskolan i Uppsala. Hon har jobbat som skribent för Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare Näringsmedicinsk Tidskrift) under flera år och sitter med i tidningens redaktionsråd. Efter att ha arbetat inom administration i mycket stressiga miljöer under många år, ändrade hon inriktning och utbildade sig inom Nutritional Science (BSc Hons), med funktionsmedicinsk inriktning, på Centre for Nutrition Education och Lifestylemanagement och Middlesex University i England. Hon har även en KY-examen i projektledning från Uppsala.

Annie Pettersson är molekylärbiolog från Uppsala universitet med doktorsexamen från Karolinska Institutet. Fokuset för hennes forskning var metabolism i fettvävnaden hos människor, övervikt, diabetes och inflammation. Hon har länge haft ett intresse för kost och hälsa. Efter att själv utvecklat en inflammatorisk sjukdom och blivit symptomfri genom att behandla grundorsakerna samt ändra kost och livsstil så väcktes intresset för funktionsmedicin på allvar. Nu samarbetar Annie som forskare, föreläsare, skribent och organisatör med flera aktörer på det funktionsmedicinska området, bland andra Nordic Clinic, Nordic Labs och Tandvårdsskadeförbundet.

Varför kurser inom kost och hälsa?

Det blir alltmer känt och accepterat att det vi äter och hur vi lever spelar en stor roll för hur vi mår och vilka sjukdomar vi drabbas av. Många vill göra en förändring men vet inte hur de ska gå tillväga och vart de ska börja! Det finns så mycket information i media, sociala medier och personer som talar om hur vi ska leva. Syftet med våra kurser är att samla kunskapen och på ett enkelt och tillgängligt sätt utbilda allmänheten inom näringslära, kost och hälsa.

Meningen är att varje individ ska kunna använda kunskapen i sina liv och göra det som passar för dem. Vi är alla olika och att följa någon specifik diet eller kostplan för att det fungerar för andra, kanske inte är så bra för just dig. Genom att gå våra kurser skapar du en kunskapsgrund som du kan känna dig säker på när du lotsar dig fram bland all information och kan anpassa den till din vardag och dina förutsättningar!

Vi har flera olika kurser med syftet att alla ska hitta vad som passar just dem. Vi erbjuder fördjupande kurser för dig som vill lära dig mer på djupet hur näring, kost och livsstil påverkar vår hälsa.

Med funktionsmedicin som utgångspunkt strävar vi efter att ge en nyanserad bild av kost- och hälsoområdet. Vi är oberoende från myndigheter, specifika dieter och hälsoindustrin och allt kursmaterial är vetenskapligt förankrat.

Funktionsmedicin är ett förhållningssätt till hälsa och sjukdom som går ut på att man tar reda på, och behandlar, bakomliggande orsaker till symtom, istället för att endast behandla symtom.